BİR AŞK HİKAYESİ

BİR AŞK HİKAYESİ

 Bu hayatta her ilişki dengede başlar.

 "Kahvelerde pek güzel olmuş. Köpük köpük... Tadı, kokusundan güzel... Eline sağlık güzel kızım… “Efendim gelelim ziyaretimizin sebebine.. Eh gençler birbirini görmüş beğenmiş, bize de gençleri birleştirmek düşer.. Allah'ın emri, peygamberin kavli ile kızınız Meltem’i, oğlumuz Sinan'a istiyoruz.."

İşte böyle başlamıştı hikayeleri... Nişandı, kınaydı, düğündü derken, mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Sonunda evlenmişlerdi. Meltem en güzel yemekleri yapar, Sinan'ı mutlu etmeye çalışırdı. O da Meltem mutlu olsun diye, halı saha maçlarından bile vazgeçmişti.. Birlikte vakit geçirmek en büyük keyifleriydi.

Her sabah üşenmez erkenden kalkar kahvaltıyı hazırlardı Meltem. O arada Sinan da evlerinin tam karşısındaki fırından mis gibi tazecik ekmek alırdı. Eşinin çok sevdiği tahinli simidi de almayı eksik etmezdi. Kahvaltılarını yapar birlikte işlerine gitmek için evden çıkarlardı. Rutin giden bir iş hayatları vardı. O yüzden de işten çıkar çıkmaz da genelde birlikte vakit geçirirlerdi. Film günleri, kahve günleri, tiyatro günleri derken, günler geçip gidiyordu.

Ta ki o güne kadar...


 Oysa insan bilmez ilişki dengesini kendisinin bozduğunu..

 Sinan'ın iş yerine uzun zaman sonra yeni bir müdür gelecekti. Tek bildikleri şey isminin Özcan olduğuydu. Özcan Bey’in gelmesiyle iş yerindeki bütün organizasyon değişti. Yeni ofis kuralları, çalışma düzeni ve iş bölümü yapıldı. Sinan, Özcan Bey’in  yardımcısı olmuştu.. Azimli bir genç olduğu için bu terfiyi hak etmişti. Ama bu terfi, şehir dışı iş gezileri, uzayan mesailer, hafta sonu tatili yok demekti… Eski rutin iş hayatı epey değişmişti. Yoğun bir iş temposu başlamıştı Sinan’ın hayatında.

Şirkette yeni düzen oturana kadar uzayan toplantılar, bitmeyen raporlamalar... Derken Sinan evde değil, iş yerinde yaşamaya başlamış gibiydi… Bir süreliğine böyleydi elbet ama hayatlarındaki dengelerin değişmesi için yeterli olmuştu. Meltem ise aynı rutinde devam ediyordu ki; işten çıkarıldı.

İyiden iyiye tek başına hissediyordu kendisini..  Artık kafasını dağıtacağı, yoğunlaşacağı bir işi de yoktu. Kendine yeni bir uğraş katmayınca da,  tüm gün evde ne yapacağını bilmiyordu. Bu defa Sinan’a mesaj atıyor; neden eskisi gibi gün içinde aramadığı ile ilgili yakınıp duruyordu. Zamanla kısa görüşmeleri tartışmaya dönmeye başladı... Artık Meltem bu duruma katlanamıyordu.

 Ta ki o güne kadar…


 Bu hayatta, dengenin olduğu yerde huzur vardır.

Sinan bir süredir olduğu gibi yine eve geç geldi. Meltem masayı hazırlamış geç saate kadar beklemişti Sinan'ı. Sonra salondaki kırçıllı kadife koltuğun üzerinde uyuyakalmıştı beklerken. Meltem kapıyı duymayınca, anahtarıyla girdi içeri Sinan. Eşini koltukta uyuya kalmış, masayı da hazırlanmış görünce garip hissetti. O da istiyordu evinde olmayı ama bir süre bu yoğunluğu yaşaması gerektiği için sabrediyordu. Sinan yemek odasından mutfağa doğru geçerken gözlerine inanamadı..

Evlerinde misafirlerı için ayırdıkları odanın kapısının üzerinde; “Artık bu oda bebek odası!” yazıyordu. Sinan çılgına döndü… O kadar mutluydu ki, baba olacaktı!

Koşarak eşinin yanına gitti, uyandırıp sarıldı. Hamileliğin de verdiği duygusallıktan Meltem ağlamaya başladı. Onu öyle görünce Sinan da dayanamadı. Sevinç gözyaşları dökülüyordu ikisinden de. O gece sabaha kadar uyumadılar. Birlikte son dönemlerini düşündüler. Sinan'ın fazlaca meşguliyeti, Meltem'in işten ayrılmasıyla birlikte boşta kalması, ilişkilerini zedelemişti. Artık ebeveyn de olacaklardı, ilişkilerini toparlamaları gerekiyordu..

Sinan da Meltem de nerede hata yaptıklarını anlamıştı. Birbirlerini çok seviyorlardı, ancak meşguliyetlerini dengeye getirmeleri gerekiyordu.. Deneyim çıkararak ilerledikleri ilişkilerinde tekrar eski huzuru yakalamışlardı.

İnsan hayatta dengeye geldikçe;

  •  Aldığı kararlarda,
  •  Yaptığı seçimlerde,
  •  İçinde bulunduğu ilişkilerde dününden daha mutlu olmaya başlıyor…

 

 

***

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerden yola çıkarak, geleceğimizi tasarlamaya yönelik stratejiler üreten bir bilgi topluluğudur.

 

İnsanın daha mutlu, daha başarılı, daha iyi ilişkilerinin olması için yöntemler sunar.

 

"Kim Kimdirile başlayan, "İlişkilerde Ustalıkve "Başarı Psikolojisi" ile devam eden programları insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.

 

 

***

 

"Milyarlarca insan içinde,

'bir’ kişinin ne önemli olabilir ki?

Bunun cevabını, o 'bir' kişiye sorun!"

Yahya Hamurcu






Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı, ellerinize sağlık 🌸

    YanıtlaSil
  2. İş işten geçmeden toparlanabilecekken dengeyi bozma yüzünden kabusa dönen binlerce hayat var...

    YanıtlaSil
  3. Yazı çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Emeğinize saglik 💐

    YanıtlaSil
  5. 👏👏👏👏

    YanıtlaSil
  6. Dengede başlayan hersey keşke dengede kalabilse

    YanıtlaSil
  7. Hepimizin hayatindan bir parca..

    YanıtlaSil
  8. İnsan önce ister.. elde ettikten sonra neyi istediğini unutur.. başka şeyler ister..

    YanıtlaSil
  9. Oysa ne güzel başlıyor ilişkiler dengeyi bozuyoruz geriye mutsuzluk kalıyor. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Güzel herşeyin bir dengesi vardır.

    YanıtlaSil
  11. Denge hayatın en önemli parçası

    YanıtlaSil
  12. Başlangıç Nasılsa sonuçta öyle olması gerek

    YanıtlaSil
  13. Sorunun dengeye gelerek çözülmesi

    YanıtlaSil
  14. Elinize saglik 👍

    YanıtlaSil
  15. Her aşk kendi hikayesininde gizlidir

    YanıtlaSil
  16. Bazen oturup ben ne yapıyorum diye düşünmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  17. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Cefa çekmeden sefa süremezsin güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  19. Oysa insan bilmez ilişki dengesini kendisinin bozduğunu..nasıl güzel yazı olmuş

    YanıtlaSil
  20. Oysa insan bilmez ilişki dengesini kendisinin bozduğunu..ay evet ya çok dogru

    YanıtlaSil
  21. Denge dart demekkı

    YanıtlaSil
  22. Denge şart demekkı

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  24. Herşeyin bir denginin olduğunu bir kez daha anladım...

    YanıtlaSil
  25. Emeğinize sağlık çok güzel

    YanıtlaSil
  26. Emeğinize sağlık 💐

    YanıtlaSil
  27. Bende dengeler bozulmus

    YanıtlaSil

Yorum Gönder