MUTLU İNSAN


MUTLU İNSAN

İnsanlar günlük hayatında sabah kahvesini içemediğinde, trafikte kaldığında, eşi evlilik yıl dönümünü unuttuğunda, patronu maaşına beklediği zammı yapmadığında, çocuklarının evde yaptığı gürültüden başı ağrıdığında, oğlu okulda kavga ettiğinde, kızı hala okumayı öğrenemediğinde, kayın validesi habersiz misafirliğe geldiğinde, istediği elbiseyi alamadığında, arkadaşları ile dışarı çıkamadığında…

Mutsuz olabilir. Bu durumda mutsuzluk yüzüne yansır.

Dünyanın başka yerinde ise başka insanlar  çocukları ölürken, anneleri ölürken, evleri bombalanırken, arabaları yanarken, sığındıkları çadırları yanarken, yiyecek bulamazken, ilaç bulamazken, sokakta kalmışken…

Mutlu olabilir. Bu durumda mutluluk yüzüne yansır.

İnsan mutluluğunu ve mutsuzluğunu kendisi tasarlayan bir canlıdır. Varlıkları ve yoklukları ise mutluluk için belirleyici bir ölçü yapmıştır. Bir kişinin varlığı birine mutluluk verirken, başka bir kişi için mutsuzluk kaynağı olabilir. Oysa kişiler değişir, mekanlar değişir, eşyalar değişir…

Bugün dünyanın tam ortasında değiştiği gibi… Sıradan hayatları olan insanların bir günde hayatları değişti. Okula giden çocuklar, bir günde gidemez hale geldi. Oysa o annenin kızı hala okuma yazma öğrenemediği için mutsuzdu. O sabah işe geç kalan o adamda sabah kahvesini içemediği için mutsuzdu. Tam da o sabah patron zam haberi verdiğinde, beklediği zammı alamayan o adamda mutsuzdu.

İnsanoğlu mutluluğu dışarda aradıkça mutsuz oldu.

Oysa mutluluk insana bir adım atsa, o kadar yakındı ki…

Sadece o adımı atmayı bilemedi…

O adımı atmayı bilenlerin mutlu olduğu bir dünyada, insan ne kadarda gereksiz şeylerle mutsuz oldu…


***

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerden yola çıkarak, geleceğimizi tasarlamaya yönelik stratejiler üreten bir bilgi topluluğudur.

İnsanın daha mutlu, daha başarılı, daha iyi ilişkilerinin olması için yöntemler sunar.

"Kim Kimdirile başlayan, "İlişkilerde Ustalıkve "Başarı Psikolojisi" ile devam eden programları insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.


***

"Milyarlarca insan içinde,

'bir’ kişinin ne önemli olabilir ki?

Bunun cevabını, o 'bir' kişiye sorun!"

Yahya Hamurcu

Yorumlar

  1. Mutluluk çok uzak değil aslında

    YanıtlaSil

  2. Bu dünyada mutlu olmak çok önemli...

    YanıtlaSil
  3. Çünkü ALLAH kulunu mutlu görmek istiyor 🤍

    YanıtlaSil
  4. İnsanoğlu mutluluğunu veya mutsuzluğunu kendisi dizayn eden bir canlıdır. Ne güzel bir cümle. Mutlu mu olmak istiyorsun bunu kendi ellerinle kendi dizayn edeceksin dış dünyadan bekleyerek bu olmaz. Kontrol edemediğin bir yerden bir şeylerin sana olumlu akmasını bekliyorsa o insan yanılgıdadır mutsuzdur.

    YanıtlaSil
  5. Evet dünyanın bir yerlerinde insanlar bütün imkansızlıklara rağmen mutlular. Onların mutlu ve mutsuz olmaları dış dünyaya bağlı değil dışarıdan yapılan müdahale ile insan mutlu veya mutsuz olacaksa bu dışarıya bağımlı olduğu anlamına gelir.

    YanıtlaSil
  6. Sahi mutluluk neydi? Bunu tanımını yap desen 8 milyar insan var 8 milyar tanım çıkar. Epistemoloji yapmadan gerçeğe ulaşamazsınız yasalara ulaşamazsınız. Yasalara ulaşmadan gerçek bir strateji geliştiremezsiniz.

    YanıtlaSil
  7. İnsanlar mutluluğu dışarıda aradıkça daha çok mutsuz oldular. İlk adımı atamadı. peki o ilk adım nedir. 8 milyar insan hepsi mutlu olmak istiyor, bütün mesaiyi buna mutlu olmaya harcadığı halde herkes mutsuz. Demek ki bir yerlerde yanlışlık var peki gerçek nedir... Gerçeği deşifre eden deneyimsel tasarım öğretisi ne Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. İnsan ne kadar çok gereksiz şeyde mutsuz oldu ...

    YanıtlaSil
  9. İnsan kendi seçti aslında..

    YanıtlaSil
  10. İnsan kendine yapıyor ne yapıyorsa

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder