MÜKEMMEL


MÜKEMMEL

Ayla, küçük bir kasabada çiftçilik yapan bir ailenin ilk çocuğuydu. Kocaman çiftlikte, iki erkek kardeşi ile öğrenerek büyüyordu.  Bazen tarlaya tohumları eken babasına yardım ediyor, bazen ineklerin sütünü sağan annesini izliyordu.

Çiftlikteki hayatı Ayla’ya üretmenin önemini öğretiyordu. Büyük babaannesi, çiftliğin yönetiminde çok etkili, bilgili, görgülü bir kadındı. Geçmişte yaşadığı sıkıntılar sebebiyle sahip olduğu her şeyin kıymetini biliyor, torunlarını bu şekilde yetiştiriyordu.

Yıllar geçtikçe Ayla, güzel bir genç kız olmuştu. Ancak toprakla uğraşmak yerine eli hep kumaşlara gidiyordu. Çocukluğundan beri bebeklerine elbiseler dikiyordu. Şimdilerde ise kendi kıyafetlerini bozup yeniden dikiyor, perdeden bile gelinlik dikmeye çalışıyordu.

“İleride çok güzel gelinlikler dikeceğim,” diyordu. Büyük bir şehirde popüler bir moda evi açmak en büyük hayaliydi. Ayla’yı bu amacı çok mutlu ediyor, bu yolda ilerlemek onu çok heyecanlandırıyordu.

Amaç, insanı harekete geçirir.

İnsan, seçimleri amacına yönelik olduğu sürece mutlu ve başarılı olur.

Ayla büyümüş, dikiş işini artık çok iyi öğrenmişti. Çiftlikten ayrılıp yakın mahalleye taşınmış ve terzi dükkanı açmıştı. En sevdiği işi yapıyor ve iyi para kazanıyordu.  İşinde çok titizdi; yaptığı iş mükemmel olmak zorundaydı. Bu sebeple gecesini gündüzüne katıyordu. Sağlığını, sevdiklerini ihmal ettiği zamanlar oluyordu.

Hayatta her şeyin aşırısı zararlıdır.

Çalışmanın da aşırısı zararlıdır.

Ayla azimli olmasına rağmen, ölçüyü şaşırmıştı. Hayattaki tek derdi işi olmuştu. Oysa insan işini iyi yaparken bile aşırı olmamalıdır.

 İnsanoğlunun bu hayatta amacına yönelik hareketi olmalıdır. Amaca giden yollarda, hareketi çeşitlendirmek insanı o konuda çok fazla hareket ederek aşırı olmaktan alıkoyar…

İşte insan bu şekilde mutlu ve başarılı olur…


***

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerden yola çıkarak, geleceğimizi tasarlamaya yönelik stratejiler üreten bir bilgi topluluğudur.

İnsanın daha mutlu, daha başarılı, daha iyi ilişkilerinin olması için yöntemler sunar.

"Kim Kimdirile başlayan, "İlişkilerde Ustalıkve "Başarı Psikolojisi" ile devam eden programları insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.


***

"Milyarlarca insan içinde,
'bir’ kişinin ne önemli olabilir ki?
Bunun cevabını, o 'bir' kişiye sorun!"
Yahya Hamurcu

Yorumlar

  1. Aşırılaşmak, haddi aşmak hayırlı bir işte bile aşırılaşmak insana zarar verir. Her şeyin aşırısı zararlıdır ya... 🌼🌸 İnsan kötü şeylerden bir şekilde kendisini uzak tutuyor. İyi şeylerin de aşırısı zarar verir mi diye düşünüyor. en temiz en beyaz en güzel en mantıklı şey bile olsa aşırısı mutlaka zarar veriyor. Annemin sözü en iyi yol orta yoldur, derdi... Aşırılığa gitmeden orta yolda yaşamak niyeti ve duasıyla...

    YanıtlaSil
  2. Hayatımızda ki asiriklarim geldi aklıma

    YanıtlaSil
  3. İnsan çok şey istiyor hatta insanın istekleri sonsuza kadar uzanabiliyor. Muz yiyeyim çilek görünümlü olsun şeftali tadı gelsin. İstekler de istekler... insanın bu isteklerine ulaşmak için sırlı kelime azim. Azim nedir bunun epistemolojisini gerçeğini bilmeden kavram kargaşası içinde insan nasıl mutlu olabilir nasıl başarılı olabilir . 🙂🌿🌸gerçekle sahteyi ayrıştıran bilgiler ve eğitimler için deneyimsel tasarım öğretisine Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık. İnsan kıvamda mutlu olabiliyor sadece. Bu insanı daha sakin ve tatminkar yapıyor

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  8. emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bizim amacımızı amaç edinen deneyimsel öğretiye şükürler olsun, iyi ki var 🌿

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  11. Cok güzel olmuş emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Mutlu ve başarılı olmanın yolu; seçimlerin amacına yönelik mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder